wonen

Wat je niet mag vergeten tijdens de verhuizing

Wat je niet mag vergeten tijdens de verhuizing
372views

Het is altijd slim om een Checklist verhuizing te maken. Je kunt hier beschrijven welke spullen je mee wil nemen en welke naar de opslag moeten. Maar ook kun je hier neerzetten welke bedrijven een adreswijziging moeten hebben. Eventueel kun je het ook zo plannen dat je elke dag iets doet en aanvinkt. Zo komt de verhuizing langzaamaan sneller in zicht. Eventueel zul je nog een verhuisbericht moeten sturen naar de energie en water leverancier. Ook dien je het oude adres op te zeggen. Je wil immers geen dubbele kosten maken. Het advies van de experts is om 1 a 2 maanden van te voren te beginnen met het inpakken van spullen. Zo heb je voldoende tijd om de troep er ook uit te zoeken. Daarnaast kan je het verhuizen ook uitbesteden. Dit scheelt heel wat vrije dagen en bespaart op de lange termijn ook een hoop geld.

Wat kun je jezelf voor vragen stellen?

Het is belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Het belangrijkste is misschien wel de vraag Kosten verhuizen wat valt hier onder en wat zou het me gaan kosten. Een vrije dag nemen kost waarschijnlijk meer geld als het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf. Het is verstandig om je spullen in verschillende dozen of zakken te doen. Ook kun je ze labelen of met een stift erop schrijven wat er in zit. Daarnaast moet je afvragen wat allemaal weg  kan. De vuistregel is dat alles wat ouder als 1 jaar is weg mag. Dat bespaart ook weer een hoop sjouw werk. Soms is het ook verstandig om spullen in te pakken met lakens. Doe dit wel als laatste want dan mis je de lakens ook niet. Het is veel voorbereiding en iedereen heeft zijn of haar eigen lijstje.

Goedkoop verhuizen

Je kunt soms goedkoper uit zijn met verhuizen door het uit te besteden. Deze mensen kunnen vaak als alles ingepakt is jou dezelfde dag nog verhuizen. Je hoeft dus geen week vrij te nemen van je werk wat weer een hoop geld scheelt. Maar ook voor je geest is het fijn als alles lekker vlot loopt. Let wel op dat je obstakels aan het verhuisbedrijf doorgeeft. Dan kunnen zij dit voorbereken in een passende offerte. Niemand teveel betalen en je wil achteraf ook niet bij moeten betalen. Daarom is het belangrijk dit aan te geven. Eventueel extra wensen zoals een verhuislift e.d. kunnen het proces versnellen. Informeer of je verhuisbedrijf er een in bezit heeft of dat je deze moet gaan huren.

Tips voor goedkoper verhuizen

Om tijd te besparen en dus ook geld kun je een verhuislift huren. Dit is vooral handig als je op een appartement woont. Maar ook wanneer je een huis hebt met meerdere verdiepingen. Het labelen van dozen scheelt ook tijd en de verhuizers zetten dit dan in de juiste ruimte. Daardoor wordt het nog goedkoper verhuizen. Zorg er wel voor dat de verhuizers kunnen parkeren. Zo kunnen zij snel hun werk doen.

 

Leave a Response