AccessoiresKleding

Weet jij dit al over kleding en Mode?

Weet jij dit al over kleding en Mode?
440views

Mode en kleding, we dragen het allemaal! De een is modieuzer dan de ander en draagt kleding volgens de laatste trends, de ander gaat tegen het commerciële beeld in en kleedt zich volgens zijn of haar identiteit. Steeds meer online shops richten zich op klanten die op zoek zijn naar kleding en accessoires, er is tenslotte enorm veel vraag naar. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het bestellen. Van de nieuwste schoenen van Kanye West tot bijzondere emo kleding en van alles er tussen in. Bestel jouw kleding bij de webshop die het beste door klanten gewaardeerd wordt. Op luminablog.nl vind je diverse meningen en reviews over de diverse online shops.

Wat is Fast Fashion?

Er zijn tegenwoordig nogal wat bedrijven die met hun webwinkels regelmatig van collecties wisselen. Hierdoor wordt de indruk gewekt dat Fast Fashion betekend dat we onze kleding maar korte tijd dragen en dan weer weggooien. Niets is echter minder waar. De term werd voor het eerst in 1989 in een artikel in The New York Times gebruikt waarin geschreven werd hoe een nieuw Spaans modebedrijf in staat was elke drie weken van collectie te wisselen. Pas na de millenniumwisseling raakte de term steeds meer ingeburgerd. Bedrijven zoals H&M en Zara begonnen in te spelen op steeds grotere behoefte van consumenten die de trends begonnen voor te schrijven. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en bieden online shops zoals About You bijna maandelijks nieuwe collecties in plaats van de traditionele lanceringen voor elk seizoen.

Wat doen online shops om jouw veiligheid te waarborgen?

Juist doordat er zo ontzettend veel webwinkels zijn is het aan te raden jezelf te informeren als je een online shop tegenkomt die je nog niet kent. De meeste Nederlandse shops hebben een keurmerk zoals het Thuiswinkel Waarborg of het Webshop Keurmerk. Deze online winkels werken volgens de voorwaarden die deze keurmerken enkele jaren geleden samen met de consumentenbond hebben opgesteld. Daardoor ben je er als klant zeker van dat je kleding veilig kunt kopen en kunt terugsturen. Bovendien bieden dit soort shops zeer veilige verbindingen, maken gebruik van betaalmethodes zoals PayPal en creditcard die ook zeer veilig zijn én maken gebruik van grote gerenommeerde bedrijven voor de bezorging van alle bestellingen. Mocht je een website tegenkomen die een van deze zaken niet in order heeft, dan mag je voorzichtig zijn. Een webshop die aan de andere kant van de wereld gevestigd is kan je heel wat beloven maar als er iets fout gaat moet je jezelf maar afvragen of jouw klacht wel netjes opgelost wordt. Daarom zijn de eerder genoemde reviews en commentaren van andere consumenten zo belangrijk voor jouw koopplezier.

De invloed van sociale media

Doordat iedere zelfverklaarde expert zijn mening via sociale media kan verkondigen zijn er ontelbare filmpjes met verwachte trends, tips en trucs over outfits en blogs over nieuwe mode en kleding te lezen. Je kunt influencers volgen zodat je dagelijks hun suggesties te zien krijgt of nieuwsbrieven ontvangen met de nieuwste aanbiedingen. Maar het verstandigst is om gewoon te doen wat je altijd doet en de kleding te bestellen waarin jij je het lekkerst voelt. Met een paar keer swipen vind je precies wat je nodig hebt!

Leave a Response