KledingMannen

Dit is waarom steeds meer mensen voor bamboe kleding kiezen

Dit is waarom steeds meer mensen voor bamboe kleding kiezen
909views

Bamboe, de meeste mensen kennen het wel. Maar heb je het ook wel eens gedragen? Ja, je leest het goed. Gedragen. Bamboe is namelijk een heel sterk materiaal wat voor veel verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Ook voor het maken van kleding en ondergoed. Inmiddels behoort bamboe tot één van de populairste textielsoorten van dit moment. Maar waarom? Waarom kiezen steeds meer mensen voor bamboe kleding? Waarom zijn er steeds meer grote bamboemerken zoals Bamigo in ons land actief? Welke voordelen biedt het dragen van bamboe kleding? We zetten de grootste voordelen voor je op een rijtje.

Duurzame voordelen

Misschien wel de belangrijkste reden waarom we steeds vaker voor bamboe kleding kiezen is omdat het een erg duurzaam materiaal is. Natuurlijk is geen enkele vezel voor kleding 100 procent duurzaam. Toch komt bamboe wel dicht in de buurt. Dit heeft verschillende redenen.

De belangrijkste is toch wel dat bamboe nooit opnieuw aangeplant hoeft te worden. Als bamboe eenmaal begint met groeien, zal dit het ook blijven doen. Het heeft geen meststoffen en pesticiden nodig om te groeien en kan soms zelfs wel een meter per dag de lucht in schieten. Ook heeft bamboe heel weinig water nodig om te functioneren. Dit maakt bamboe tot één van de meest duurzame materialen wereldwijd.

Wist je dat bamboe ook nog eens een flink percentage aan zuurstof levert? De groei van bamboe is dus ook nog eens heel goed voor mens en dier.

Hoewel het verbouwen van bamboe heel duurzaam is, is de keerzijde wel dat de verwerking hiervan vaak wel een stuk minder duurzaam is. Gelukkig wordt hier flink aan gewerkt en weegt dit niet op tegen de bijbehorende voordelen.

Voordelen voor de drager

Bamboe biedt niet alleen voordelen voor de wereld om ons heen, maar ook voor de drager van de kleding. Het is niet voor niets dat het een zeer populair materiaal is. Zodra je eenmaal bamboe kleding gedragen hebt, is de kans groot dat je nooit meer iets anders zou willen.

Op de eerste plaats door het fantastische draagcomfort. Als je bamboe kleding door je handen laat gaan, voel je al direct het verschil met heel veel andere materialen. Bamboe voelt heel zacht en licht aan. Je voelt bijna niet dat je het draagt. Daarom is bamboe ondergoed dan ook bijvoorbeeld zo populair.

Bamboe is perfect voor mensen die snel transpireren. Ook gedurende de zomermaanden is het een geliefd materiaal. Dit komt omdat bamboe veel sneller vocht op kan nemen dan katoen. Hierdoor heb je minder last van zweetplekken en blijft je kleding schoon en fris.

Kleding gemaakt van bamboe is ook een goede keuze voor mensen met een gevoelige huid. Bamboe is heel zacht en irriteert veel minder snel. Ook zal het minder snel allergische reacties opleveren. 

Leave a Response