wonen

De moderne eetkamer

De moderne eetkamer
12.6Kviews

De eetkamer heeft tegenwoordig veel meer functies dan alleen om aan te schuiven voor het avondmaal en het ontbijt. Er wordt uitgebreid gekookt en gedineerd, er worden gezellige avonden beleefd en soms wordt er zelfs gewerkt. Juist nu wil je een fijne en gezellige plek creëren. Daar waar in de ene woning de eetkamer afgescheiden wordt van de living is het juist bij de andere één gezamenlijke ruimte. Je kunt de stijl van de woonkamer doortrekken naar de eetkamer, of zet een totaal andere sfeer neer door gebruik te maken van andere materialen en kleuren. Zorg dat het samenhangt, maar niet saai wordt. Hoe je dat doet, lees je hieronder.  moderne eetkamer

ovale eettafel

Lekker minimalistisch

Hou je van strakke lijnen, hoekige vormen en het liefst zo opgeruimd mogelijk? Dan past de minimalistische stijl echt bij jou. Ongezellig? Nee hoor! Ook hout en andere warme materialen passen hier goed bij. Neem bijvoorbeeld eetkamerstoelen in een warme stof of een tafelblad van massief mangohout. Durf te combineren. Zo is een marmeren eettafel met velvet eetkamerstoelen een goede match. Chique, sfeervol en modern. Door gebruik te maken van een ronde of ovale eettafel breek je de ruimte en creëer je zo een knusse eethoek. Daarnaast is een vloerkleed onder de eettafel een leuke toevoeging.

ronde eetafel

Lijnenspel

Houd lijnen aan die al in de ruimte te zien zijn. Dit kan bijvoorbeeld het kookeiland zijn, maar ook de vloer. Heb je een lange smalle woning? Werk dan juist in de breedte. Dit doet de ruimte optisch ruimer ogen. Kleed de ruimte aan met mooie kunst of losse objecten en voilà, strak, maar toch sfeervol. Naast het volgen van de lijnen kun je ook best iets afwijken hier en daar. Dit houdt het speels!

Daarnaast breng je sfeer in de eetkamer door gebruik te maken van de juiste verlichting. Kies voor design hanglampen boven de eettafel of werk met een sfeervolle tafel- of vloerlamp. Je kunt het zo huiselijk maken als je zelf wilt.

ronde glazen tafel

Stylingtips

Om de kleuren te bepalen voor je eethoek is het handig om de basis van tevoren vastgesteld te hebben. Bedenk welk formaat tafel je kwijt wilt, hoeveel eetkamerstoelen en heb je nog ruimte nodig voor een opbergkast? Daarna bepaal je welke stijl jouw voorkeur heeft. Ga je deze vanuit de woonkamer doorvoeren of wil je het hier juist net even anders aanpakken? Je kunt de wand dezelfde kleur geven als in de woonkamer of doe lekker gek een neem een behangetje met print. Het is altijd fijn om zachte materialen terug te laten komen. Zowel voor de akoestiek als voor je eigen gevoel. Denk bijvoorbeeld aan sierkussens op de eetkamerbank of warme velours gordijnen. Zorg dat er een mooie bos fleurige bloemen op tafel staat, dit geeft een warm welkom!

Leave a Response