Algemeen

Screenprotector: wel of geen goed idee?

Screenprotector: wel of geen goed idee?
640views

De screenprotector blijft een discussiepuntje onder smartphoneliefhebbers. Er zijn genoeg mensen die denken genoeg te hebben aan een simpel telefoonhoesje. Waarom zou je dan ook nog een extra screenprotector aanschaffen? Is dat überhaupt wel nodig?

Een screenprotector is eigenlijk niets meer dan een flinterdunne beschermingslaag. Daardoor zal de telefoon minder schade oplopen als deze valt. Er zijn zelfs screenprotectors die zweren dat ze zelfs een val van 1,5 meter kunnen doorstaan. Hierbij gaat het om screenprotectors van gehard glas, zoals de screenprotector S22. Maar hoe zinvol is dat? Is enkel een telefoonhoesje niet voldoende?

Extra bescherming

Een screenprotector is zeker zinvol. Ook wanneer je al een telefoonhoesje gebruikt. Zeker wanneer je in dit hoesje ook nog eens bankpasjes en dergelijke bewaard. Deze kunnen het scherm namelijk ongewild beschadigen. Daarnaast dragen veel mensen hun telefoon in hun zak. Naast hun sleutels en andere dingen die beschadigingen kunnen veroorzaken. Het is dan prettig om over extra dik glas te beschikken. Zo kunnen er geen krasjes ontstaan zonder dat je dit zelf goed en wel doorhebt.

Enkel gehard glas

Wel is het belangrijk om op de kwaliteit van de screenprotector te letten. De ervaring leert dat er heel wat screenprotectors van zeer slechte kwaliteit in omloop zijn. Meestal van zulk dun glas dat het eigenlijk weinig uithaalt. Zodra dit glas beschadigd, zal het glas onder de beschermingslaag ook schade oplopen. Ons advies is dan ook om enkel voor screenprotectors van gehard glas te kiezen. Dit zijn de protectors die daadwerkelijk doen waar ze voor bedoeld zijn: bescherming bieden.

Juist gebruik

Wil je er zeker van zijn dat je screenprotector doet wat hij moet doen? Volg dan de instructies tijdens het bevestigen nauwkeurig op. Zo is het erg belangrijk dat je het beeldscherm eerst goed afneemt met een vochtig doekje en vervolgens droogt. Zo voorkom je dat er vuil tussen het glas gaat zitten. Dit zorgt immers voor wrijving en daarmee ook weer extra schade. Houd er daarnaast rekening mee dat de screenprotector niet meer optimaal werkt zodra deze eenmaal gevallen is. Daarom is het erg belangrijk om de protector tijdig te vervangen als deze schade heeft opgelopen. Zo voorkom je dat de telefoon zelf alsnog beschadigd raakt.

Wanneer screenprotectors op de juiste manier worden gebruikt, kunnen ze erg zinvol zijn om te gebruiken. Zo verleng je de levensduur van je telefoon en kan je op de lange termijn dus veel geld besparen. 

Leave a Response