wonen

Laminaat

Laminaat
747views

Laminaat in de zomer

Laminaat is een gewilde vloer in Nederlandse huishouden. Dat komt doordat de laminaatvloeren redelijk goedkoop zijn en makkelijk in onderhoud. Daarnaast is het gemakkelijk snel te leggen en passend in verschillende interieurs. Het enige nadeel is dat laminaat kan uitzetten in de zomer, bij warme dagen of als de verwarming hoog staat. Welke gevolgen heeft de zomer voor laminaat?

Laminaat kan kraken

Laminaat zet uit bij warmte. Hierdoor kan het zijn dat de vloer op den duur gaat kraken. Het kraken komt omdat er niet genoeg ruimte is tussen de planken. Hier is dan geen rekening mee gehouden bij het leggen. De planken zijn te dicht tegen elkaar gelegd, waardoor het geen ruimte heeft om uit te zetten. De laminaatplanken wrikken dan tegen elkaar, waardoor er een krakend geluid kan ontstaan. Ook kan een gedeelte van de vloer zelfs omhoog komen doordat het zichzelf wegdrukt of het kan bol komen te staan.

Hoe kan het dat laminaat niet tegen warmte kan?

Laminaat is gemaakt van houtvezels die samengeperst zijn. Er bestaan verschillende lagen met die houtvezels, waardoor het een stevige plank wordt. Op die houtvezels worden prints geplaatst. Denk dan aan een houtlook of een natuursteenlook. De plank wordt afgewerkt met een beschermlaag tegen vocht, vuil en krassen. Doordat laminaat in de oorsprong van hout is gemaakt, heeft het de eigenschap dat het uitzet in de zomer bij warmte en krimpt bij kou in de winter. Dit is bijna niet zichtbaar. Maar bij verkeerd leggen wel merkbaar.

Wat te doen tegen uitzettend laminaat?

Laminaat zet uit, maar wat kun je er tegen doen? Eigenlijk vrij weinig. Alleen is het noodzaak om laminaat te kopen bij een speciaalzaak, zodat je zeker weet dat het van goed materiaal gemaakt is. Daarnaast moet je rekening houden met het leggen van de planken. Je kunt zelf planken leggen, maar dit ook laten doen door de legservice van de partij waar je je laminaat hebt gekocht.

Laminaat laten leggen door Bebo Parket

Laminaat koop je bij onder andere Bebo Parket. Dit is de grootste zaak in laminaatvloeren en ze zijn gevestigd in Vriezenveen, Overijssel. Deze speciaalzaak biedt ook mankracht aan om laminaat te leggen bij jou thuis. Neem contact met ze op of neem een kijkje op hun site voor meer informatie.

Leave a Response