AccessoiresMannenVrouwen

5 tips voor het aanschaffen van een nieuwe brommerhelm

Helm
1.13Kviews

Ben je sinds kort eigenaar van een brommer? Veiligheid voorop! De helm is misschien wel het allerbelangrijkste accessoire van je brommer. Je hebt keuze uit veel verschillende varianten. In deze blog vind je 5 tips voor het kopen van een nieuwe brommerhelm.

1. Bepaal het type helm

Allereerst is het goed om het type helm waar je naar op zoek bent te bepalen. Rijd je lange afstanden of gebruik je de brommer voornamelijk om korte afstanden in de stad af te leggen? Je hebt keuze uit diverse helmen. Denk aan een jethelm, fashionhelm, integraalhelm of een systeemhelm. Alle typen helmen verschillen van eigenschappen, ook op het gebied van veiligheid.

2. Kies de juiste maat

Bij het kopen van een helm is het belangrijk dat je de juiste maat te pakken hebt. Een te grote helm biedt onvoldoende bescherming. Een helm die te krap is zit niet prettig. De juiste helm mag wel iets aan de krappe kant zitten. De brommerhelm vormt zich namelijk nog naar het hoofd tijdens het dragen. Vraag bij twijfel altijd advies aan de verkoopadviseur.

3. Let op het materiaal

Het materiaal waar de brommerhelm van gemaakt is kan variëren. Zo kunnen de buitenschalen van de helmen bijvoorbeeld gemaakt zijn van polycarbonaat of glasvezel. Polycarbonaat wordt als minder sterk beschouwd als glasvezel.

4. Kies een helm met keurmerk

Het is altijd aan te raden om een scooterhelm met een keurmerk te kopen. De overheid geeft veiligheidskeurmerken uit aan helmen die uitgebreid getest zijn en waarvan de veiligheid bewezen is. Je vindt dat E-keurmerk op een labeltje aan de binnenkant van de helm.

5. Blijf weg van tweedehands helmen

Het is geen goed idee om een tweedehands helm te kopen. Ook niet wanneer je de brommerhelm van een bekende overkoopt. De helm kan door een harde klap of val beschadigd zijn. Dit zie je niet altijd aan de buitenkant, maar de helm kan aan de binnenzijde gebroken zijn. In deze gevallen biedt de helm onvoldoende bescherming.

Vergeet geen brommerverzekering af te sluiten

Een brommerverzekering is in Nederland verplicht. Met een brommerverzekering ben je goed verzekerd bij diefstal en schade. Dat scheelt weer een zorg! Heb je nog geen verzekering op het oog? Kijk dan eens bij InShared. Bij deze online verzekeraar vind je betrouwbare verzekeringen voor een prikkie. Wanneer je kiest voor een Allrisk verzekering zijn ook de accessoires, waaronder je nieuwe helm, goed verzekerd!

Leave a Response