MannenVrouwenwonen

Zo kies je de juiste raambekleding voor iedere ruimte

juiste raambekleding
1.08Kviews

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe raambekleding, kom je waarschijnlijk al heel gauw tot de conclusie dat het aanbod ontzettend groot is. Het is niet enkel een kwestie van even wat online speuren, maar je moet echt de nodige research doen alvorens je de juiste keuze kunt maken. Door het enorme aanbod wordt het steeds lastiger om te bepalen welke vorm van raambekleding het beste tot zijn recht zal komen. En dit terwijl de keuze voor raambekleding allesbepalend is voor de sfeer en functionaliteit van het huis. Voordat je gaat zoeken naar de juiste raambekleding bij ilumio.nl, nemen we je graag eerst mee in een aantal tips om snel en eenvoudig de juiste raambekleding voor iedere ruimte te kunnen vinden.

Bepaal de functie van de raambekleding

Allereerst is het belangrijk om de functie van de raambekleding te bepalen. In sommige ruimtes is raambekleding bijvoorbeeld niet echt noodzakelijk, maar wordt deze met name voor het bevorderen van de sfeer opgehangen. Dan zijn er ook nog ruimtes waar privacy een belangrijke rol speelt, maar er wel nog voldoende licht moet binnen komen. Dit zie je bijvoorbeeld vaak in de woonkamer. En last but not least… de ruimtes die geheel verduisterd moeten worden om lekker in te kunnen slapen. Voordat je op zoek gaat naar de juiste raambekleding, moet eerst duidelijk zijn welke functie deze gaat vervullen. Zo weet je zeker dat de raambekleding die je kiest ook daadwerkelijk tot zijn recht zal komen en is het bovendien voor een verkoper ook gemakkelijker om je te helpen aan de juiste producten.Bepaal de functie van de raambekleding

Let op de woonstijl

Raambekleding speelt een grote rol in het bevorderen van de sfeer in huis. Wanneer de raambekleding niet matcht met de totale woonstijl, dan zal dit afbreuk doen aan het wooncomfort en de uitstraling van het decor. Let daarom voordat je op zoek gaat naar de juiste raambekleding goed op je eigen woonstijl. Van welke kleuren maak je voornamelijk gebruik? Welke stijl overheerst? Bovenal is het natuurlijk belangrijk om de praktische kant ook niet te vergeten.

Hou er wel rekening mee dat de kans groot is dat je raambekleding langer hangt dan alle andere woondecoraties. Kies daarom niet voor een trendgevoelige kleur of uitstraling, want anders is deze straks niet meer te combineren met een andere woonstijl. Hou het zo neutraal mogelijk, zodat je nog eens kunt veranderen in huis én de raambekleding gewoon kan blijven hangen.

Vraag om professioneel advies

Is je oog gevallen op een binnenzonwering van ilumio? Maar weet je niet zeker of dit de juiste keuze is? Dan is het slim om alvast zelf wat research te doen online. Hier kan je eenvoudig de voor- en nadelen van iedere vorm van raambekleding vinden en weet je zeker of deze in deze ruimte tot zijn recht komt. Kom je er echt niet uit? Neem dan contact op met de klantenservice van het bedrijf waar je de raambekleding koopt. Of breng – indien mogelijk – een bezoekje aan een fysieke winkel. Je kunt er ook voor kiezen om foto’s van de huidige ruimte te mailen, zodat ze precies weten waar ze mee te maken hebben en wat hier de beste oplossing voor zou zijn. Met een beetje professionele hulp en eigen inbreng geniet je straks gegarandeerd van dé perfecte raamdecoratie.

Leave a Response