MannenSchoenenVrouwen

Waarom de plateauzool onmisbaar is deze winter

1.05Kviews

De dagen worden korter en het weer gaat werkelijk alle kanten op. Inmiddels hebben de meeste mensen al hun winterjassen uit de kast gepakt en is het wachten op de eerste nachtvorst. Nu de winter echt om de hoek staat, is het dan ook hoog tijd om nieuwe schoenen te kopen. En in de winter van 2020 maakt het niet uit wat voor schoenen je koopt, maar wel hoe hoog deze zijn. Plateauzolen zijn deze winter echt onmisbaar. Van platform enkellaarsjes tot geweldige hoge sneakers. Niets is te gek.

Benieuwd waar deze trend vandaan komt en hoe je deze combineert? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten en bovenal waarom de plateauzool nou eigenlijk niet mag ontbreken in jouw schoenencollectie!

Voordelen van plateauzolen

Maar waarom zijn plateauzolen deze winter nu eigenlijk zo populair? Laten we allereerst stellen dat hogere hakken eigenlijk al jaren populair zijn. Ook de groeiende vraag naar plateauzolen is niet enkel iets van deze tijd. Mensen zijn al eeuwen bezig om zichzelf langer te laten lijken. Vroeger hadden mensen die langer waren zelfs meer aanzien, omdat langere benen zouden duidden op een betere gezondheid. Inmiddels weten we natuurlijk wel beter, maar dat neemt niet weg dat een beetje extra lengte geen kwaad kan. Benieuwd naar de voordelen van plateauzolen? Wij hebben ze op een rijtje gezet:

  • Plateauzolen laten je benen langer lijken. Hoewel het optisch bedrog is, zien je benen er tevens veel slanker uit. Mooi voor vrouwen die onzeker zijn over hun onderlichaam.
  • Je houding verandert door het gebruik van plateauzolen. Vooral in de positieve zin. Doordat je hoger staat, leer je ook rechterop staat. Hierdoor sta je minder gebogen, waardoor je op de lange termijn ook minder fysieke klachten zult ervaren.
  • Plateauzolen geven vertrouwen. Vooral voor de kleinere vrouwen onder ons. Het is prettig om wat extra hoogte toe te voegen, zodat er niet altijd letterlijk op je neer wordt gekeken.
  • Plateauzolen zijn tegenwoordig in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn zelfs geweldige platform sneakers Deze zijn ontzettend casual en met werkelijk iedere outfit te combineren. Door de enorme veelzijdigheid in schoenen met plateauzolen is er altijd wel eentje die bij jou outfit past.

platform sneakers

  • Het draagcomfort bij plateauzolen ligt enorm hoog. Zeker in vergelijking met het dragen van hoge hakken. Bij plateauzolen is de zool wel hoger, maar ervaar je een minder groot verschil tussen de hak en de teen. Hierdoor loopt het lekkerder en ervaar je minder snel fysieke ongemakken.

Plateauzolen combineren

Schoenen met plateauzolen zijn tegenwoordig werkelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar. Van laarsjes tot sneakers. Gedurende de zomermaanden is het zelfs niet gek wanneer je slippers met plateauzolen voorbij ziet komen. Deze schoenen zijn helemaal hot anno 2020. Het leuke van deze grote hoeveelheid aan keuzes is ook dat het gemakkelijk te combineren is. Met zoveel verschillende schoenen is er immers altijd wel een schoen die jouw outfit compleet maakt. Wees dan ook niet bang dat je de plateauzolen niet leuk weet te combineren, want werkelijk alles is mogelijk!

Leave a Response