Vrouwen

3 redenen waarom je je huid goed moet verzorgen voor het slapengaan

438views

Na een lange dag werken wil je niets liever dan ’s avonds op tijd in je bed kruipen. Gauw je ogen dicht en lekker slapen. Vergeet hiervoor echter niet een essentiële stap over te slaan: je huidverzorging. Voordat je gaat slapen is het belangrijk om eerst goed je huid te verzorgen.

De huid heeft het gedurende de dag ontzettend zwaar te verduren. Zonlicht, zweet, make-up, stress, kou, milieuverontreiniging, al deze elementen zorgen ervoor dat je huid moet herstellen. De huid is het grootste orgaan van de mens. Wanneer deze beschadigd raakt, zal je uiteindelijk niet goed functioneren. Denk maar eens aan ernstige beschadigingen zoals brandwonden, deze kunnen levensbedreigend zijn. Daarom probeert je lichaam de huid altijd zo snel mogelijk te herstellen. Dit gebeurt in de nacht. Terwijl jij slaapt zijn de cellen hard bezig om zich te herstellen en te vernieuwen. Dit proces kan je een handje helpen door goede verzorgingsproducten van Estée Lauder te gebruiken. Wij geven je 3 redenen om je huid altijd goed te verzorgen voor het slapengaan!estee lauder gezichtsverzorging

1.         Onze huid kent een biologische klok

We weten natuurlijk allemaal dat ons lichaam zeer complex in elkaar steekt. Door jaren van evolutie heeft ons lichaam haar taken continu geoptimaliseerd. Zo kent de huid ook een eigen biologische klok. Deze weet precies wanneer extra bescherming nodig is en wanneer het herstelproces kan beginnen. Dit merk je bijvoorbeeld als je een wondje op de huid hebt. Overdag merk je weinig maar wanneer je de volgende dag wakker wordt ziet het korstje er echter een stuk beter uit. Als het lichaam in diepe rust is, worden de nieuwe cellen tot 8 keer sneller aangemaakt. Wanneer je proces met een goede nachtcrème stimuleert, zal je merken dat de huid een stuk gezonder oogt.

2.         Wallen onder de ogen? Geen probleem!

Sta je dikwijls met wallen onder de ogen op? Krijg je vaak de opmerking dat je beter moet slapen, maar zie jij niks verkeerds aan jouw nachtrust? Dan is de kans groot dat het om erfelijke aanleg gaat. Op het eerste gezicht lijkt daar dan niets aan te veranderen, maar is dat ook wel zo?

Door de juiste oogserums en nachtcrèmes toe te passen, kan je wallen zoveel mogelijk camoufleren. De huid rondom de ogen is zeer kwetsbaar. Wanneer je deze extra bescherming biedt, zal de huid rondom de ogen verstevigen en zijn de wallen uiteindelijk minder zichtbaar.

Wallen onder de ogen? Geen probleem!

3.         Rimpels voorkomen

Rimpels zijn misschien wel de grootste angst van iedere vrouw. Het gevoel dat je echt op leeftijd raakt. Maar hoe ontstaat dit eigenlijk? Het antwoord is simpel: naarmate je leeftijd toeneemt, zal de huid ook veranderen. Vooral de hoeveelheid collageen en elastine neemt af. Deze zijn noodzakelijk om de huid soepel en gezond te houden. Dit resulteert in pigmentvlekjes, rimpels en een drogere huid. Een voedende nachtcrème kan de huid ondersteunen. Zeker wanneer deze zelf niet in staat is om de huid voldoende te herstellen. Dankzij goede nachtverzorging geniet jij langer van een mooiere en jongere huid.

Leave a Response