Vrouwen

Alles over de biologische verzorgingsproducten van Grown Alchemist

Alles over de biologische verzorgingsproducten van Grown Alchemist
448views

De geschiedenis van Grown Alchemist

Het zijn twee broers uit Australië: Keston en Jeremy. Ze waren net afgestudeerd en besloten om samen te gaan werken aan een project waarbij hun passie voor design en productontwikkeling werd gecombineerd. Deze samenwerking bleek zeer succesvol te zijn en zo begonnen ze een internationaal adviesbureau. Ze ontwikkelden producten voor grootste, wereldwijde merken.

Tijdens het testen van een product voor een van hun klanten kwamen ze erachter dat onderzoek liet zien dat het continue gebruik van natuurlijke actieve ingrediënten direct de gezondheid van de huid verbetert en tekenen van veroudering verminderen. Dit leidde tot de totstandkoming van hun eigen merk: Grown Alchemist. De broers ontwikkelden formules met een unieke combinatie tussen biologie en cosmetische chemie.

Vandaag de dag zijn de twee broers nog steeds op zoek naar vernieuwende formules in de onderzoekslaboratoria die zijn gevestigd in Londen, Parijs, Zwitserland, Spanje en Australië. De producten van Grown Alchemist staan bekend als een van de beste producten tegen huidveroudering. Het merk is uitgegroeid tot een groot merk en wordt verkocht over de hele wereld.

Het concept van het merk Grown Alchemist

Het concept rondom dit merk focust zich op een betere gezondheid, milieu en sociale verantwoordelijkheid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van biologische ingrediënten in de make-up en huidverzorgingsproducten.

De uitleg van het concept luidt: “Het lichaam vindt kunstmatige ingrediënten over het algemeen onverenigbaar en verwerpt ze als zodanig. Elk verenigbaar ingrediënt wordt door het lichaam als giftig beschouwd en afgewezen. Sommige van deze toxines worden opgeslagen in vetcellen die vaak een reactie in het lichaam veroorzaken die bekend staat als oxidatie. Een van de bijwerkingen van oxidatie is de productie van vrije radicalen. En zoals we weten, verhogen vrije radicalen de tekenen van veroudering en veroorzaken ze uitdroging, fijne lijntjes en rimpels…”

De producten van Grown Alchemist

De producten van Grown Alchemist daarentegen maken alleen gebruik van biologische ingrediënten. Deze bevatten een hoger aantal antioxidanten dan andere chemisch verzonnen serums die te koop zijn. Het team van Grown Alchemist werkt aan de wetenschap van schoonheid. Ze maken gebruik van ingrediënten als witte thee, granaatappel of geraniumblad.

De producten van dit merk worden zo ontworpen dat de verpakking helder is voor de consument. Zo bestaan alle productnamen uit de ingrediënten die in het product worden gebruiken. Zo wordt voor de consument ook direct duidelijk dat het product natuurlijke ingrediënten bevat in plaats van kunstmatige.

Nutricosmetics-lijn

Pas geleden bracht het merk Grown Alchemist een nieuwe lijn uit: de Nutricosmetics-lijn. Deze lijn bevat supplementen die speciaal zijn samengesteld om de gezondheid van de huid te helpen optimaliseren en een “uniek, natuurlijk en holistisch schoonheidssysteem” te creëren. Wanneer je deze supplementen inneemt tezamen met de andere producten van Grown Alchemist, wordt de werkzaamheid van de krachtige voedingsstoffen benadrukt.

Leave a Response