SchoenenVrouwen

Waarom je schoenen een goede steun moeten bieden! Je voeten zijn belangrijkere dan dat je denkt

Waarom je schoenen een goede steun moeten bieden! Je voeten zijn belangrijkere dan dat je denkt
1.28Kviews

Je voeten vormen het centrum van je mobiliteit en stellen je in staat om te genieten van een actief dagelijks leven. Een geschikte schoen is niet alleen de basis voor gezonde voeten, maar ook voor een stabiel bewegingsapparaat. Als je niet genoeg belang hecht aan het juiste schoeisel, geloven alle orthopedisten dat je rugpijn, voetproblemen en kniepijn zult uitlokken.

Dergelijke klachten leiden tot een aanzienlijke beperking van de mobiliteit, die alleen een orthopeed kan behandelen. Wanneer je je schoenen koopt, moet je er dus voor zorgen dat de meest geschikte schoen voor je voet wordt gekozen. Een hoogwaardige schoen verdient zich op de lange termijn terug. Je kunt kijken voor Sacha schoenen, Buffalo schoenen of sneakers kopen in diverse schoenenwinkels

Schoenen kopen – de basis voor het kopen van schoenen

De wervelkolom herkent vaak een slechte belasting met pijn of chronische veranderingen. Naast factoren zoals een slechte houding, bestaande aandoeningen of overgewicht, kunnen schoenen ook je rug, knieën of gewrichten beschadigen. Daarom is het raadzaam om je voeten te voorzien van schoenen die ondersteuning bieden, het natuurlijke rolproces tijdens het lopen ondersteunen en kunnen bijdragen aan het ontlasten van de wervelkolom. Vooral als je al behandeld bent door een orthopedisch chirurg en last hebt van rugpijn of knieproblemen, moeten de schoenen die je draagt je bewegingsapparaat helpen verlichten. Meer weten over de schoenen van Sacha, klik dan hier!

De eisen waaraan je schoen moet voldoen

De belangrijkste criteria voor de perfecte schoen zijn de exacte lengte, breedte, zoolconditie en de vorm. De voet moet dus stabiel zijn en tegelijkertijd zijn rolvaardigheid behouden. Een combinatie van dynamiek en veiligheid zou daarom ideaal zijn. Op deze manier kunnen je voeten worden ondersteund tijdens de stapinitiatie en wordt de gestreste spieren op een fysiologische manier gebruikt. Bovendien heeft het schoeisel een antislip-zool nodig om een stabiel loopproces te bevorderen.

Als je met kniepijn of rugklachten wordt voorgespannen, kan een dempende zool of een geïntegreerd voetbed een gunstige verlichting bieden. Tegelijkertijd moet je van tevoren controleren of de schoen geschikt is voor het dragen van orthopedische inlegzolen. Natuurlijk moet je bij het maken van je keuze ook rekening houden met het type schoeisel, omdat sommige varianten volledig nadelig zijn voor je gewrichten.

De eisen waaraan je schoen moet voldoen

Het verkeerde schoeisel – trigger voor verschillende klachten

Elke orthopeed wijst erop dat de gezondheid van de wervelkolom en de huidige schoenmode vaak niet in harmonie zijn met elkaar. Veel collecties veterschoenen zijn visueel aantrekkelijker dan in een voetvriendelijke versie. Vooral schoenen met hoge hakken zijn op de lange termijn schadelijk voor de rug, omdat de onnatuurlijke verplaatsing van het zwaartepunt van het lichaam leidt tot een verhoogde kanteling van het bekken, wat kan leiden tot een toename van de symptomen van rugpijn. Je hoeft het echter niet helemaal zonder hoge hakken te stellen zolang je geen last hebt van kniepijn of rugpijn. Je dient echter slechts een paar uur je hakken te dragen en je voeten te laten herstellen. Hetzelfde geldt voor hardloopschoenen die speciaal zijn ontworpen voor training. Met name ambitieuze hardlopers moeten meerdere paar loopschoenen en sneakers kopen en parallel gebruiken om eenzijdige belasting te voorkomen.

Schoenen met een harde, niet opgevulde zool kunnen de gewrichtspijn vanuit het oogpunt van de orthopeed vergroten. Ze dempen je voet niet. Daarom worden deze compressie- en verticale impactbelasting sterker overgebracht op het been, het bekkengebied en de wervelkolom. Vooral knie-, heup- en diepe rugpijn kunnen toenemen en vereisen overleg met je orthopeed. Inlegzolen kunnen soms helpen.

Schoenen met een profielvrije lederen zool bieden echter ook vaak voordelen bij heup- en knieartrose. Door de lagere wrijving van de zool is de stapinitiatie en belastingabsorptie bij het lopen vaak beter dan bij een schoen met een sterk profiel. Daarom moet je altijd beide soorten schoeisel voor langere loopafstanden testen en beslissen welke schoen het beste is voor je individuele situatie.

Om de weg te effenen voor wandeling en een correcte houding van je wervelkolom en voeten, is het echter zinvol om bepaalde preventieve maatregelen te nemen.

Elke keer dat je schoenen koopt, moet je er rekening mee houden dat je voeten overdag opzwellen. Vooral als je veel loopt of blootgesteld wordt aan hoge temperaturen. Daarom is het raadzaam om later op de middag schoenen te kopen na lang te hebben gestaan en gelopen te hebben.

Leave a Response