KledingVrouwenwonen

Te weinig ruimte voor een kledingkast in de slaapkamer? Zo creëer je voldoende opslagruimte op zolder!

kledingkast zolder
321views

Iedere vrouw droomt natuurlijk van een geweldige kledingkast of –indien het mogelijk is – zelfs een walking closet. Alle ruimte om jouw kleding, schoenen, tassen en accessoires uit te stallen. Wanneer je echter over een zeer kleine slaapkamer beschikt, vallen deze plannetjes al gauw in deugen. Een standaard kledingkast is dan misschien al iets waarvan je enkel kunt dromen. Maar wat doe je dan om voldoende opbergruimte te creëren voor al jouw outfits? Simpel, je maakt gebruik van de ruimte die je op dit moment hebt. Beschik je bijvoorbeeld over een zolder? Lucky you! Want hier kan je werkelijk alle kanten mee op. In dit artikel leggen we uit hoe jij voldoende opslagruimte op zolder creërt en zo toch nog al jouw fashiondromen kunt waarmaken.

Ruim de zolder goed op

Allereerst is het belangrijk om te ontdekken over hoeveel ruimte je precies beschikt. Doordat de zolder vaak als opslagplaats voor allerlei prullaria wordt gebruikt, is de kans groot dat je niet eens precies weet hoeveel beschikbare ruimte je nog over hebt. Wil je de gehele zolder verbouwen om voldoende opslagruimte te creëren? Zorg er dan eerst voor dat je alle onnodige spullen weggooit, te koop zet of weggeeft. Zo weet je precies hoeveel beschikbare ruimte er overblijft. Wellicht zal de ruimte je zelfs versteld doen staan!ruimte zolder

Verschillende mogelijkheden

Nadat je de zolder opgeruimd hebt, weet je pas echt hoeveel beschikbare ruimte er overblijft. Bedenk vervolgens hoeveel opbergruimte je nodig hebt en hoe je dit wilt realiseren. Het is op vrijwel iedere zolder mogelijk om een simpele kledingkast te plaatsen. Een heuse inloopkast of wandkast is echter al een stuk lastiger. Blijf daarom realistisch. Wat kan wel en wat kan niet?

Gooi je dromen echter niet zomaar overboord als de ruimte niet toereikend genoeg blijkt te zijn. Indien de financiële middelen er zijn, kun je ook nog een grote zolderverbouwing overwegen. Het plaatsen van een dakkapel of dakopbouw kan je bijvoorbeeld heel wat extra vierkante meters opleveren. Hierdoor geniet je van een praktische ruimte om als jouw plannen alsnog uit te voeren. Weet je niet precies wat er mogelijk is of twijfel je nog over het financiële plaatje? Neem dan gerust contact op met een aannemer of leverancier van dakkapellen. Zij kunnen jou meestal vrijblijvend vertellen wat er mogelijk is en/of een offerte opstellen.

Laat het echte kluswerk aan professionals over

Heb je de knoop doorgehakt en ga je de gehele zolder aanpakken om jouw fashiondroom waar te maken? Zorg er dan voor dat je voldoende professionele hulp inschakelt. Vaak maken mensen de fout om zoveel mogelijk zelf te willen doen. Alhoewel dit, zeker met het oog op het financiële plaatje, helemaal niet zo’n gek idee is, kun je sommige klussen beter aan professionals overlaten. Vooral bij het verrichten van grootschalige verbouwingen is het inschakelen van een vakman een goed idee. Zo weet je zeker dat de verbouwing op de juiste manier wordt uitgevoerd en bespaar je jezelf een hoop tijd en stress op de lange termijn.

Leave a Response