MannenVrouwenwonen

Het belang van een goede nachtrust op het uiterlijk

Het belang van een goede nachtrust op het uiterlijk.v1
960views

Er zijn van die nachten dat je de slaap gewoon niet kan vatten. Je ligt te woelen, te piekeren of krijgt te kampen met fysieke ongemakken door een slecht matras of bed. Hoewel een matras kopen bij Weidswonenenslapen dit probleem gemakkelijk kan oplossen, heb je daar tijdens die slechte nachten natuurlijk nog niet zo veel aan. Maar wat is het effect van één of meerdere nachten slecht slapen, totdat er een oplossing is gevonden?

Iedereen weet dat een goede nachtrust essentieel is om goed te blijven functioneren, maar wist je dat dit ook van invloed kan zijn op je uiterlijk? Na slechts een paar nachten slapen verraad je uiterlijk direct dat je niet voldoende geslapen hebt. Donkere kringen verschijnen onder je ogen, je gelaatsdrukken lijken wat te verslappen en de huid ziet er minder energiek uit. Maar hoe komt dit precies?

Goede nachtrust belangrijk voor het gehele lichaam

Wetenschappers benadrukken steeds vaker het belang van een goede nachtrust. Tijdens de slaap wordt het lichaam eigenlijk opnieuw gereset. Niet alleen de huid- en haarcellen herstellen zich, maar ook de hersenen zijn in staat om informatie van de afgelopen dag te verwerken en bepaalde dingen opnieuw op te slaan. Een goede nachtrust heeft dus een flinke impact op de gehele fysieke- en mentale gezondheid.

Er zijn veel dingen die een goede nachtrust kunnen stimuleren. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat je op een goed bed, matras en hoofdkussen slaapt. Bedenk tevens dat het dekbed nooit te warm of te koud mag zijn. Zo voorkom je transpireren en kan je rustiger in slaap vallen én in slaap blijven. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een donzen dekbed van Weidswonenenslapen. Dons heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor hij warmte- en vochtregulerend werkt en ook nog eens vederlicht op de huid voelt. Als dat niet lekker slapen wordt!

Minder aantrekkelijk

Tijdens een wetenschappelijk onderzoek werden willekeurige voorbijgangers foto’s van verschillende mannen en vrouwen getoond. Op enkele foto’s hadden ze een paar nachten slecht geslapen en anderen hadden weer van voldoende nachtrust genoten. Wat blijkt? Men vond de mensen die goed geslapen hadden veel aantrekkelijker!

Hieruit blijkt maar weer hoeveel een goede nachtrust voor jouw uitstraling kan betekenen. Een schoonheidsslaapje bestaat dus wel degelijk. Als jij voldoende slaapt, kunnen huid- en haarcellen zich vernieuwen en zie je er weer tiptop uit in de morgen. En het mooie nieuws? Je hoeft er verder niets voor te doen!

Waarom word je vermoeid wakker?

Ga je altijd tijdig naar bed en heb je het idee dat je redelijk goed slaapt, maar sta je toch altijd vermoeid en met donkere kringen onder je ogen op? Dan komt dat vaak omdat je te weinig in een diepe slaap komt. Als je altijd heel licht slaapt, mis je aan kwalitatieve slaap waarin het lichaam zich kan herstellen. Een grote boosdoener is vaak het matras of het gebruik van materialen in het beddengoed die minder goed voor jou werken. Daarom is het belangrijk om een hoeslaken bij Weidswonenenslapen.nl en een matras altijd zorgvuldig uit te kiezen. Op basis van het advies van de verkoper kan je jouw nachtrust en daarmee ook je uiterlijk direct verbeteren!

Leave a Response