AccessoiresVrouwen

Wat zijn vrijheidsondernemers ?

cowboysbag_2010-300_voorkant
761views

De vrijheid van vrijheidsondernemers of freedomentrepreneurs, zit ‘m in tijd. Hoe dat zit lees je hier.

Als ondernemer is vrijheid één van de aspecten waarom iemand voor zichzelf begint. Eigen baas zijn en niemand die die je vertelt wat je moet doen. Je creëert een eigen bedrijf op de manier zoals jij dat wenst.

Dat spreekt veel mensen aan, soms als vanaf het moment dat ze met een schooltas richting school of universiteit gaan, en zich vanaf daar verdiepen in ondernemerschap en bijvoorbeeld bedrijfseconomie.

Vrijheidsondernemers werken online

Maar er is meer. De term vrijheidsondernemer of freedomentrepreneur tref je steeds vaker. Juist deze vrijheidsondernemer kiest ervoor om op zo’n manier te werken dat er vrijheid ontstaat in de vorm van tijd. Tijd die besteed kan worden aan iets anders dan werken.

Veel ondernemers zullen nu hun wenkbrauwen fronsen, tegelijkertijd sluimert er een nieuwsgierigheid. Wie wil dit nu niet, in korte tijd voldoende business draaien om meer tijd over te houden voor andere zaken zoals het gezin of een gepassioneerde hobby. Hoe dan?

-online ondernemen

Het betekent allereerst dat er wordt gekozen voor online ondernemen. Dat is dé manier om tijd te besparen. Immers; wie online onderneemt kan tegelijkertijd enorm veel mensen bereiken, zonder dat hij die mensen allemaal persoonlijke hoeft te benaderen. Er kunnen honderd mensen met jouw site, product of dienst bezig zijn. Ongeacht de business, of je nu een stofzuiger of luiertas verkoopt, websites bouwt of foto’s aanbiedt. Je kunt ze alle honderd tegelijkertijd aanspreken. Online.

-online verkoopsysteem

Daarnaast is het belangrijk om je webshop, cursus, e-book of wat dan ook zodanig online aan te bieden dat het online verkoopsysteem ook werkt als jij op vakantie bent, met je kinderen een voetbalwedstrijd bezoekt of gewoon thuis in de tuin zit. Op die manier loopt je business door, zonder dat je er direct bij aanwezig hoeft te zijn. Je hoeft er niet voor met een rugtas voor naar kantoor.

-Actieve website

Dat betekent investeren in online-programma’s die het handmatige werk van je overnemen. En die zijn er. Een goed draaiende website, dus niet eentje die stilstaat maar constant actief is, is in dit geval een must.

-blog, social media, website

Het biedt ondernemers bovendien de mogelijkheid om overal ter wereld aan het werk te zijn. Je bent niet plaatsgebonden en kunt die ene blog gewoon vanaf je vakantieadres schrijven. Daar via social media heel veel mensen mee bereiken die je vervolgens naar je website verwijst, waar zij hun aankopen kunnen doen. En jij gaat na het plaatsen van die blog het zwembad in. Jouw bedrijf draait gewoon door. Dat is vrijheid. Ondernemersvrijheid.

Leave a Response