KledingVrouwen

Outdoor outfit gaat het maken

Outdoor outfit gaat het maken
785views

Onze gezondheid speelt een belangrijkere rol dan ooit en daar hebben we veel voor over. We willen de natuur in, vegan eten en meer bewegen. Het gevolg: het outdoor-leven is er niet louter voor diehards die iedere zaterdag op een mountainbike door de bossen rammen, maar is er ook voor diegene die het wat minder fanatiek doet, maar wel het buitenleven omarmt. Daar kun je je ook nog eens leuk op kleden.

Eén van de meest vooraanstaande modebladen besteedde er een tijd terug al flink veel aandacht aan: millennials kiezen voor een outdoor-life. Met andere woorden, het gaat niet over de meest trendy outfit, maar de meest trendy volkstuin, en daar blijft het niet bij. Ze willen een camper, een tiny house en een luie strandvakantie is not done. Zodra de laptop rugzak aan de kant gaat en er vrije dagen in het verschiet liggen, kiezen ze voor mountainbiken, skiën, hiken (noem het geen wandelen) en zelfs klimmen.

De Fjallraven rugzak lijkt dan ook hotter dan de mooiste jumpsuit en off they go! De bossen in, de duinen beklimmend of gewoonweg naar de camping, want daar hoef je je ook niet meer voor te generen. Het moet allemaal buiten gebeuren.

Duurzame en stijlvolle tassen maken een outdoor outfit af

Toegegeven, uiteindelijk komt die outfit natuurlijk toch ook om de hoek kijken. Mode is mode, nietwaar. Ook dan blijkt outdoor de modetrend te zijn. Beïnvloed door onder meer de bewustwording dat onze techno maatschappij fantastisch is, maar dat we de natuur moeten zien te behouden en daar goed mee om moeten gaan.

Daarom wordt er gekozen voor duurzame materialen als het om mode gaat. Fleecetruien, windjacks en Teva-slippers kunnen gewoon weer. Merken die met duurzame materialen aan de slag gaan, doen het goed. De accessoires incluis. Zeker zoiets als een tas. Of het nu om een rugzak of handtas gaat. Castelijn en Beerens is daar een mooi voorbeeld van. Dat zijn duurzame en stijlvolle tassen die de tand des tijds kunnen weerstaan, en die het ambacht eer aan doen.

Dus kom maar door met die joggingbroeken (wel eentje van anno 2020), eco-katoenen shirts en longlasting sandalen. De merken strijden om de eer, dus er is keuze genoeg als je je stijlvol wilt kleden in outdoor outfit.

Leave a Response