MannenVrouwen

Goed in je vel komen? 5 snelle en handige tips!

Goed in je vel komen? 5 snelle en handige tips!
832views

Voel je je al een tijdje neerslachtig en heb je eigenlijk geen idee hoe dit komt? Heb je geen zin om huishoudelijke klusjes te doen? Blijft het werk een beetje liggen? En eet je ongezonder dan je zelf zou willen? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Als jij weer lekker in je vel zit, zal je dit ook uitstralen! Maar hoe pak je dat aan? Wij geven 5 snelle en handige tips!

1.    Koop iets waar je gelukkig van wordt

De liefde van de man gaat misschien door de maag, maar zowel man als vrouw kan ook enorm genieten van een prachtig cadeau. Bovendien geeft dit je soms de boost die je nodig hebt. Ga daarom eens lekker shoppen en kies iets waar je gelukkig van wordt. Nu tijdens de huidige coronacrisis is winkelen misschien minder eenvoudig, maar gelukkig biedt de digitale wereld solaas. Ben je bijvoorbeeld een enorme creatieveling die houdt van lezen en schrijven? Zoek dan eens naar een mooie vulpen, een geweldig notitieblok of een spannend boek. Allemaal dingen die jou de mogelijkheid geven om je hobby verder uit te werken. En wanneer jij meer tijd aan je hobby kunt besteden voel je je vanzelf een stuk gelukkiger. Win-win dus.

2.    Ga lekker sporten

Uit onderzoek is gebleken dat je tijdens het sporten gelukshormonen aanmaakt. Hierdoor voel je je lekkerder in je vel en vallen blokkades vanzelf van je af. Nodig een vriendin uit om samen mee te sporten en het is ook nog eens ontzettend gezellig. En goed nieuws: vanaf 1 juli gaan naar alle waarschijnlijkheid de sportscholen weer open. Geen excuus meer dus om met slecht weer het sporten te laten.

Ga lekker sporten

Vind je het lastig om met enige regelmaat te sporten, maar merk je – als je je er eindelijk toe gezet hebt – dat het echt werkt voor een beter humeur? Maak dan iedere week duidelijke afspraken met jezelf. Noteer met een Parker pen van Pwakkerman alle afspraken in je agenda en je hebt geen reden meer om deze niet op te volgen!

3.    Schrijf in je dagboek

Heb je een dagboek, maar gebruik je deze eigenlijk nooit? Breng daar dan maar eens snel verandering in. Deze biedt je namelijk de uitgelegen kans om al je gevoelens en hersenspinsels te delen. En aangezien een dagboek privé is hoef je ook geen rekening te houden met de mening van anderen. Hierdoor is het echt jouw veilige haven, een plekje waar je helemaal jezelf kunt zijn. Pak je oude montblanc pen er dus maar bij en schrijven maar! Dat geeft je meer inzicht in je eigen gevoelens en zal je zeker opluchten.

4.    Lach!

Het klinkt misschien tegenstrijdig. Lachen is immers wel het laatste wat je op dit moment wil. Maar wist je dat lachen – zelfs als het geforceerd is – voor een hogere aanmaak van gelukshormonen zorgt? Door te lachen word je dan ook vanzelf gelukkiger. In sommige landen wordt zelfs ‘lachtherapie’ gegeven. Door een half uur flink geforceerd te lachen zit je lekkerder in je vel. Probeer het maar eens!

5.    Zoek hulp

Zit je al tijden niet lekker in je vel en lukt het maar niet om die negativiteit achter je te laten? Ben je bang dat dit zich gaat uitmonden in een depressie? Dan is het verstandig om tijdig professionele hulp te zoeken. Schrijf al je gedachtes en gevoelens met een lamy vulpen op en deel deze met de huisarts. Hij kan bepalen of ondersteuning nodig is. Denk goed om jezelf.

Leave a Response