AccessoiresKledingSchoenenVrouwen

Hoe koop je de perfecte slippers en sandalen voor kinderen?

Hoe koop je de perfecte slippers en sandalen voor kinderen.v1
1.21Kviews

De zomertijd is alweer een tijdje geleden van start gegaan en we zijn inmiddels al heel wat dagen getrakteerd op zomerse temperaturen. Dat betekent ook dat de kledingkasten van de kinderen weer eens flink aangepakt mogen worden. En dat betekent dus ook het kopen van nieuwe slippers en sandalen. En hoewel het ieder jaar natuurlijk weer prachtig is om de nieuwe zomercollectie te bewonderen, roept dit wel enkele vragen op. Je wil immers dat je kinderen er niet alleen stijlvol bij zullen lopen, maar dat ze ook over voldoende comfort beschikken. Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het kopen van nieuwe slippers en sandalen voor je kinderen? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Bespaar nooit op kinderschoenen

Dit is de beste tip die we je kunnen geven. Hoewel we begrijpen dat kinderen aardig wat kosten met zich mee brengen, zijn er nou eenmaal van die dingen waar je beter niet op kunt besparen. Zo ook het kopen van kinderschoenen. Ze moeten immers nog hun hele leven met hun voeten doen en dan wil je vooral niet te kleine of oncomfortabele schoenen kopen. Dit kan niet alleen de stand van de voeten beïnvloeden, maar ook de manier waarop ze lopen.

Vooral bij zeer jonge kinderen die net kunnen lopen is dit van essentieel belang. Kies bij jonge kinderen voor schoenen met een flexibele zool, zodat de voet zich op de juiste manier kan ontwikkelen.slippers

Kies voor een model dat bij je kind past

Ieder zomerseizoen worden we weer getrakteerd op de hipste modellen. Toch is het belangrijk om niet alleen naar het uiterlijk van de schoenen te kijken. Hoewel teenslippers er ontzettend lief uitzien bij kinderen, zijn er genoeg kinderen die dit onprettig vinden tussen de tenen. De kans is dan groot dat dit iedere keer strijd oplevert bij het aantrekken. Niet doen dus. Dan kun je beter kiezen voor een sandaal met gesp- of klittenbandsluiting. Het grootste voordeel van sandalen is dat je ze ook nog eens geheel kunt afstemmen aan de voeten van je kinderen, zodat ze altijd van optimaal loopcomfort genieten.

Kies je toch voor teenslippers? Laat je kind ze dan eerst passen, zodat je zeker weet dat ze dit niet als onprettig ervaren. Bij jonge kinderen kan je er ook voor kiezen om een teenslipper met hielbandje te kopen. Zo verliezen ze deze minder gemakkelijk tijdens het spelen.

Meet de voeten op

Voordat je nieuwe slippers en sandalen gaat kopen is het eerst belangrijk om de voeten op te meten. Zoals iedere ouder kan beamen groeien kinderen als kool en lijkt het soms wel alsof de voeten met de dag groter worden. Daarom kan je er niet klakkeloos vanuit gaan dat een bepaalde maat wel moet passen. Het opmeten van de voeten kan op verschillende manieren gedaan worden.

Wanneer je dit thuis doet kan je ervoor kiezen om de voet op een vel papier te zetten en vervolgens over te trekken. Meet vervolgens met een centimeter na hoeveel afstand er is tussen de tenen en de hiel en maak gebruik van een maattabel die je online kunt vinden. Wanneer je naar de winkel gaat kan de medewerker je helpen bij het opmeten met behulp van een handig meetapparaat.

Zorg ervoor dat de schoenen nooit te ruim zijn, omdat de voet dan gaat verschuiven en hierdoor extra wrijving moet doorstaan. Ook te krap is natuurlijk niet prettig, want dan kan je na een maand alweer nieuwe schoenen kopen. Houd ongeveer één centimeter ruimte over.

Leave a Response