Mannen

Pimp je woning met nieuwe raamdecoratie

huis pimpen raamdecoraie
324views

Voor iedereen is hun huis het dierbaarste bezit. Hier maak je herinneringen, geniet je van een geborgen gevoel en kom je samen met dierbaren. Dit is dé plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Je hoeft niet per se een zakenman- of vrouw te zijn, je hoeft geen masker op te houden als het minder goed gaat, hier kan je ongestoord zijn wie je bent. Dan is het natuurlijk wel belangrijk om je huis de aandacht te geven die het verdient. Maar hoe doe je dit? Wij raden aan om bij de basis te beginnen: de vloer, de muren en de gordijnen natuurlijk. In dit artikel besteden we vooral aandacht aan de keuze voor de juiste raamdecoratie. Want hoe kies je tussen zo’n divers aanbod? Hoe geef je je woning dat echte ‘wow-gevoel’. Wij geven enkele tips bij het vinden van de juiste raamdecoratie.

Laat je inspireren

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om jezelf te laten inspireren. Als je niet weet hoe divers het aanbod is, kan je ook nooit de juiste keuze maken. Doe daarom inspiratie op in woontijdschriften, reclamefolders of via apps zoals Pinterest. Maak eventueel een moodboard van de verschillende mogelijkheden die jou aanspreken. Betrek ook het gezin hierbij. Zo kan er niemand achteraf zeuren over de uiteindelijke keuze.

Gordijnen inmeten

Bedenk tevens dat je de gordijnen altijd op maat moet laten maken. Gordijnen zijn natuurlijk maatproducten. Je kunt wel een kant-en-klaar gordijn kopen, maar hier moet meestal wel het één en ander aan versteld worden. Geen enkele raam is immers hetzelfde. Laat de afmetingen van jouw ramen daarom zorgvuldig opmeten door een professional, zo weet je zeker dat je de juiste maten doorgeeft. Vervolgens kan je het beste vouwgordijn op maat bestellen en geniet je van dé perfecte raamdecoratie om jouw woning mee op te pimpen.

vouwgordijnen inmeten

Bespaar geen geld op gordijnen!

Gordijnen koop je niet zomaar. Het is best een uitgave om voor iedere raampartij in huis nieuwe gordijnen te bestellen. Toch raden wij af om voor goedkopere opties te kiezen. We snappen heel goed dat het veel geld kan schelen om voor een goedkoper alternatief te kiezen, maar bij gordijnen is goedkoop vaak duurkoop. Door voor een dikke stof van een betrouwbare en goede leverancier te kiezen, investeer je in de toekomst. Duurdere gordijnen gaan niet alleen veel langer mee, maar je kunt ook nog eens vakkundig advies en hulp verwachten bij problemen. Daarnaast is het interessant om voor gevoerde gordijnen te kiezen, ook al betaal je dan een kleine meerprijs. Deze zorgen er immers voor dat de woning beter geïsoleerd wordt, waardoor je veel geld op de energierekening kunt besparen.

Laat je adviseren

Kom je er echt niet uit? Duizelt je hoofd van het gigantische aanbod? Weet je niet meer of je moet kiezen tussen plisségordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen of een andere vorm van raamdecoratie? Geen paniek! Maak een afspraak in een speciaalzaak of neem online contact op met een specialist in raamdecoratie. Zij kunnen op basis van jouw wensen en ideeën een advies op maat geven. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Jouw woning is binnen no-time opgepimpt!

Leave a Response