KledingMannenVrouwen

De beste kleur voor je sollicitatiegesprek is blauw

De beste kleur voor je sollicitatiegesprek is blauw
454views

De kleur van je kleding heeft meer invloed op je uitstraling dan je in eerste instantie denkt. Kleuren roepen emoties op. Volgens de bekende tv-illusionist Victor Mids maak je met de kleur blauw de meeste kans op een succesvol sollicitatiegesprek.

Teamplayer 

In zijn boek Mindf*ck: next level vertelt hij hoe je door zogenaamde mindfucks je sollicitatiegesprek in goede banen kan leiden. De tip die het meest opvalt is om voor de kleur blauw te gaan als het gaat om het kiezen van je sollicitatiekleding. Mids baseert die keuze op wetenschappelijk onderzoek. Met de kleur blauw laat je zien dat je goed kan samenwerken en uitstekend in een team past.

Geen oranje 

Daarnaast straal je met de kleur blauw zelfvertrouwen, evenwichtigheid, vriendelijkheid en stabiliteit uit. Kwaliteiten die bij elke functie passen. Bovendien is blauw een rustige en kalme kleur. Lichtblauw of donkerblauw maakt overigens niet uit, zo lang het maar de kleur blauw is. Draag geen oranje, want dat is de slechtste keuze die je kan maken. Het is te schreeuwerig en opvallend en daarmee kom je onprofessioneel over. Datzelfde geldt voor de signaalkleuren geel en rood. Wil je deze kleuren toch graag dragen doe het dan subtiel.

Benoem eerst je goede kwaliteiten 

Het zou mooi zijn dat als je de kleur blauw draagt je de baan krijgt. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Het blijft natuurlijk altijd spannend, maar de kleur blauw dragen kan geen kwaad. Baat het niet dan schaadt het niet zegt de Victor Smids hierover. Daarnaast heeft hij nog een goede tip. Benoem tijdens een sollicitatiegesprek altijd eerst de dingen waarin je goed bent. Vertel daarna over de zaken waarin je minder goed bent. Wat je als eerste vertelt blijft namelijk het beste hangen.

Kies je accessoires met zorg 

Tot slot is het belangrijk om je accessoires af te stemmen bij jouw outfit. Bij een zakelijke look past geen schreeuwerige zebra tas, maar een nette laptoptas 17 inch of een stijlvolle castelijns en beerens tas. Qua sieraden mag je best kiezen voor iets kleurrijks. Draag echter niet overdadig veel sieraden of sieraden die geluid maken, dat leidt af van het gesprek.

Leave a Response