Accessoires

Medailles laten maken? Hoe werkt het?

Medailles laten maken Hoe werkt het
1.15Kviews

Je eigen medailles laten maken voor jouw evenement is niet moeilijk. Medailles laten ontwerpen, zelfs in kleine aantallen, is via Pro-Merchandise een koud kunstje. Je hebt namelijk medailles in alle soorten, maten en uitvoeringen; je kunt het niet zo gek bedenken. En geen vraag is raar want voor elke wedstrijd, evenement of prestatie is er wel een medaille te ontwerpen.

Medailles opmaken kan iedereen

Medailles zijn van alle tijden. Iedereen krijgt graag een medaille uitgereikt na een unieke prestatie. Een medaille voor bewezen diensten, een stukje waardering of een blijvende herinnering. Daar zijn (sport)medailles bij uitstek geschikt voor. Want wat is er nou mooier dan wanneer je aan een wedstrijd hebt deelgenomen, of een unieke prestatie hebt geleverd, een medaille te ontvangen?

Ere wie ere toekomt!

Welke medailles kan ik laten maken?

Een medaille laten ontwerpen? Dit proces hangt van diverse factoren af. Het aantal, welk materiaal, afmetingen, aantal kleuren maar ook: wat is je budget? Custom made medailles zijn, als je onze bescheiden mening vraagt, het allermooist.

Echter, vooral in kleinere oplages hangt daar een ander prijskaartje aan dan wanneer je gewone standaard sportmedailles bestelt. En de productie ervan, kost wat meer tijd. Je kunt in een Mercedes naar Parijs rijden maar in een lelijke Eend kom je er ook. Wat we willen zeggen: in elke prijsklasse is er een passende medaille te verkrijgen.

Standaard medailles, wanneer je snel en low-budget een klein aantal nodig hebt. Custom made medailles, wanneer je iets langer (ca. 4-5 weken) de tijd hebt. In kleine oplages is het dan een wat duurdere oplossing, maar in grotere oplages ontloopt het de prijs van een standaard medaille nauwelijks.

Medailles bestellen? Welke kies ik?

Wij hebben de diverse soorten medailles even voor jou op een rijtje gezet.

Custom made Medailles

Vaak gemaakt van gegoten metaal. In 2D of 3D uitvoering. Robuust en stoer tegelijk. Ze worden ambachtelijk gemaakt en evt. ingekleurd. We hebben hier enorm veel mogelijkheden in. Medailles met 2D of 3D patronen. Het gebruik van draaiende elementen in de medaille. Glanzende-, glow in the dark-, transparante, of glitter lak. Medailles welke als een puzzel in elkaar kunnen worden gelegd, etc. Bedenk zelf wat creatiefs, of laat dat aan ons over. Wij helpen je graag!

Plastic Medailles

Gemaakt van zacht plastic, in verschillende diktes. Met fullcolour bedrukking. Verkrijgbaar in elke vorm en/of formaat. Standaard voorzien van een lint welke op een gaatje in de medaille wordt gemonteerd.

Custom made print Medailles

Gemaakt van dun metaal, meestal aluminium. In elke vorm en/of maat leverbaar. Ze worden fullcolour geprint naar je eigen ontwerp en voorzien van een epoxy laag.

Houten medailles

Gemaakt van duurzaam snoei-hout. Ze worden voorzien van een lasergravure. Weer wat anders dan metalen medailles!

Erekettingen

Deze medailles verdienen een speciale vermelding in ons assortiment. Het is de kers op de taart op gebied van custom made medailles. Het ontwerp en de productie hiervan is ons met de paplepel ingegoten en wij zijn daarom trots op deze medailles.

Erekettingen leveren wij met verschillende personalisatie-technieken. Vaak een combinatie van de hierboven staande. Ze worden vaak gebruikt voor bijv. carnavals-hoogheden, burgemeesters, of bijv. de voorzitters van ronde-tafels en studenten sociëteiten.

Standaard sport-medailles

Wij leveren tevens verschillende standaard sport-medailles. In goud-, zilver- en brons en voorzien van een fullcolour afslag en standaard hals-lint in diverse kleuren beschikbaar. Voor als het even snel moet. Vooral geschikt voor diverse schoolactiviteiten- en sportevenementen. Vraag onze catalogus op, voor de diverse beschikbare modellen.

Hoe bevestig ik medailles?
Bij custom made medailles kun je je ook uit leven wat betreft de bevestiging van de medailles.
Geen standaard lint, de driekleur van Nederland, maar gewoon custom made en full colour bedrukte halslinten, in de lengte en breedte die je zelf maar wenst. Deze linten worden middels sublimatie full colour gedrukt. Zo krijgt je custom made medaille nog meer cachet en is jouw medaille helemaal af.

 

Natuurlijk leveren wij ook standaard halslinten in diverse kleurcombinaties, kettingen en halskoorden, die tenslotte ook nog op diverse manieren aan de medaille kunnen worden bevestigd:

  • Op 1 of 2 oogjes bovenop de medaille (vaak bij carnavalsmedailles)
  • Op een sleuf bovenop de medaille (typisch bij sport-events)
  • Aan een sleuf op de achterkant (zodat het lint mooi verdekt bevestigd wordt)
  • Ect.

 

Bij welke evenementen gebruik je Medailles?

Voor elk evenement, wedstrijd of gelegenheid is er wel een medaille te ontwerpen. Je kent de geijkte sportevenementen wel. Hardloopwedstrijden, zwemwedstrijden, een obstacle run, voetbaltoernooitjes, enzovoorts.

Al verdienen ze miljoenen, elke voetballer wil het liefst aan het eind van een EK of WK die gouden medaille om zijn nek hebben hangen. Maar ook de kleinste kinderen, worden super blij van dat stukje eremetaal. Daarom ontwerpen we ook medailles voor bijv. avonturenparken, zwem- en skischolen kartbanen etc.

Medailles geschikt voor iedereen

Eergevoel, dat hangt ook aan medailles vast! Dat geldt net zo voor deelnemers aan de Olympische Spelen. De gouden plak, die trouwens overigens helemaal niet van goud is, wil iedereen winnen.

Als je wint heb je vrienden zongen ooit Herman Brood en Henny Vrienten, maar als je wint of deelneemt aan een leuk (sport)evenement heb je vaak een medaille te pakken.

Erekettingen en medailles zijn ook gemeengoed geworden tijdens Carnaval maar ook voor diverse andere leuke evenementen. Ere wie Ere toekomt!

Leave a Response