AccessoiresKleding

Alles wat je moet weten over Mode

Alles wat je moet weten over Mode
924views

Mode is overal te vinden, kijk maar eens rondom u. Het bestaat al jarenlang en komt in verschillende culturen voor. Mode of Fashion, zoals we dat met een Engels woord noemen, wordt beschreven als een specifieke stijl of uitdrukking van bepaalde kleding en accessoires, zoals tassen en schoenen. Vroeger werd mode door modehuizen voorgeschreven, maar tegenwoordig gebeurt dit vaak op straat en wordt dit dan verder voortgebracht door stijliconen, modebedrijven en stijl bureaus. Modeshows bepalen in het prêt-à-porter seizoen het modebeeld voor het komende jaar en wat er in de winkels verkocht zal worden. Het duurt een tijdje, voordat het een trend wordt en het hangt af van verschillende factoren, zoals de manier waarop de media erover schrijft en de mensen die het dragen. Haute Couture shows dat erkend zijn vinden vrijwel alleen in Parijs plaats. Parijs staat bekend als de modehoofdstad van Europa en Milaan als de modehoofdstad van Italië. Houdt u van winkelen en bent u echt een fashionista? Bent u van plan een citytrip binnen Europa te maken voor mode inspiratie? Bekijk het online om te weten te komen wat deze Europese steden nog meer te bieden hebben? De reviews zijn ook beschikbaar.

Beroemde steden en merken in Europa voor mode inspiratie

Als fashionista moeten deze modesteden zeker niet ontbreken op uw lijstje van vakantiebestemmingen. Allereerst de modehoofdstad van Europa namelijk Parijs. Het is niet alleen een stad van liefde, maar het staat bekend om designer producten van Coco Chanel, Yves Saint Laurent en Louis Vuitton. Winkels van de meest exclusieve ontwerpers zijn hier te vinden. Milaan staat ook in het rijtje als de modehoofdstad van Italië. Deze staat bekend om hun fashionweek en de bekende mode merken Gucci, Prada, Valentino en Armani. London is ook één van de grootste modesteden, dit om het feit dat Londen geliefd is onder toeristen. Old Bond Street en Savile Row vormen samen een luxe winkelgebied in London en bekende merken binnen deze stad zijn Burberry of Mulberry. Verder heeft u de stad Barcelona in Spanje met de bekende winkelstraat Avenida de Portal de l’Angel. Deze staat bekend voor de vele modewinkels en luxe wereldberoemde merken. Binnen deze winkelcentra moet er eerst gebeld worden om binnen te gaan. Ook de Duitse hoofdstad Berlijn wordt gerekend tot een van de beroemde modesteden. Hier vindt u grote modeontwerpers als Hugo Boss en Karl Lagerfeld. Berlijn staat ook bekend om hun jaarlijks georganiseerde Berlin Fashion Week. Deze verwerft steeds meer bekendheid wereldwijd. Stockholm de Zweedse hoofdstad, wordt eveneens als een modestad gezien, maar alleen heeft het een andere status dan Parijs. Ze hebben ook peperdure winkels, maar het is een stuk meer casual. Ze staan bekend om hun elegante en clean chic kledingstijl.

Welke wijk of stad voor betaalbaar & modieus shoppen?

Wilt u zowel luxe als betaalbaar shoppen binnen de beroemde modesteden dan zijn deze de perfecte plekken, waar u wezen moet. Winkelen in Londen kan goedkoop en lux zijn, vanwege de wisselkoers van de Britse pond. Shoppen in Parijs met een klein budget kan ook. Hiervoor moet u wezen naar Rue de Rivoli, Quartier Beaubourg en Les Halles, maar ga ook naar de artistieke wijk Montmartre. Er zijn heel veel betaalbare merken en outlets te vinden bij Sympa aan Rue de Steinkerque. De evenementenkalender van Parijs kan ook geraadpleegd worden om te kunnen profiteren van luxe, maar betaalbare merken op een vlooienmarkt. Verder vindt u ook in Salvagente en Fidenza Village nabij Milaan in Italië designer mode tegen bodemprijzen.

Leave a Response