KledingVrouwen

Sale-shoppen? Dit moet je weten!

Sale-shoppen? Dit moet je weten
511views

De zomer is alweer een tijdje in volle gang en dat betekent ook dat de meeste winkels zich weer klaarmaken voor het najaar. Dit klinkt misschien nog vroeg, maar bedenk wel dat er een hoop moet gebeuren voordat de wintercollecties weer uitgestald kunnen worden. Zo moet natuurlijk eerst de gehele zomercollectie worden verkocht. En dat betekent sale! En als er iets is waar wij vrouwen gelukkig van worden is het wel sale-shoppen. Kun jij ook niet wachten om de leukste items aan te schaffen? En heb je je America Today kortingscode al klaar liggen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om succesvol te shoppen tijdens de zomersale.

Maak een ‘boodschappenlijstje’

Iedereen weet dat zonder lijstje een supermarkt instappen vragen om problemen is. Zeker wanneer je trek hebt zal dit waarschijnlijk betekenen dat je met heel veel lekkers thuis zal komen, maar niet met de dingen waar je oorspronkelijk voor ging. Datzelfde geldt eigenlijk ook een beetje wanneer je in de sale gaat shoppen. Plotseling zie je zoveel leuke kleding tegen hele mooie prijsjes dat je ineens overweldigd raakt. Ineens stop je veel meer in je mandje dan je had gepland. Uiteindelijk ben je dan nog duur uit en zit je ook nog eens opgescheept met kledingstukken die je eigenlijk niet nodig had. Zonde!

Begin daarom met het maken van een lijstje. Bekijk je garderobe goed en bedenk welke items je daadwerkelijk nodig hebt. Dit lijstje kun je vervolgens als richtlijn gebruiken tijdens het shoppen. Zo wordt shoppen met een beperkt budget een stuk gemakkelijker.

Breng al je favoriete webshops een bezoekje

Natuurlijk wil je geen spijt krijgen van je aankopen. Je kunt je budget immers maar één keer uitgeven. Zorg er daarom voor dat je precies weet wat er word aangeboden in jouw favoriete webshops. Hou je lijstje bij de hand en filter op de dingen die je nodig hebt. Zo kun je de verschillende collecties gemakkelijk naast elkaar houden en ontdekken welke jouw voorkeur heeft.

Breng al je favoriete webshops een bezoekje

Stel een maximum budget vast

Begin nooit met (online) shoppen als je niet weet wat je uit kunt geven. Probeer daarom eerst inzicht te krijgen in je huidige bankrekening. Hoeveel kun je maximaal uitgeven? Hoeveel spaargeld heb je staan? Wat vind je een acceptabel bedrag om uit te geven. Op basis van die informatie stel je vervolgens een maximum budget vast.

Wanneer je de winkels zelf wilt bezoeken is het verstandig om dit budget van tevoren te pinnen en je pinpas verder thuis te laten. Zo kom je ook niet in de verleiding om meer uit te geven, omdat er simpelweg niet meer geld is. Wanneer je online shopt vraagt dit om iets meer discipline. Stel het budget vast en geef geen cent meer uit.

Overweeg om samen met iemand anders te shoppen

Weet je nu al dat je je waarschijnlijk niet aan je eigen voornemens kunt houden? Kies er dan voor om samen met je partner of een goede vriendin te shoppen. Bespreek van tevoren wat je budget is, zodat zij jou hier op kunnen wijzen als het mis dreigt te gaan. Ook wanneer je online shopt kun je vragen of iemand anders er bij komt zitten. Zo bespaar je jezelf een hoop onnodige stress én kosten!

Leave a Response