AccessoiresVrouwen

Een haarmasker: hoe werkt dat?

353views

Het is altijd goed om je haar wat extra verzorging te geven, maar helemaal als je bijvoorbeeld je haar hebt geverfd. Of als je regelmatig de föhn gebruik om je haar te drogen of de stijltang om je haar in model te brengen. Deze factoren zijn van invloed op de conditie van je haar en je wilt natuurlijk dat je gezond en glanzend haar hebt. Gebruik daarom minimaal eenmaal per week een haarmasker voor extra verzorging. Ontdek hier het hoe en wat.

Extra verzorging voor je haar

Een haarmasker heeft een diepere werking in vergelijking met bijvoorbeeld een standaard conditioner of een leave-in haarproduct. De diepe verzorging geeft je haar dan ook een extra boost. Dat is in bepaalde situaties zeker aan te raden. Bijvoorbeeld als je een dagje door hebt gebracht op het strand aan zee. Het zand en het zeewater zijn een aanslag op je haar en daarom is extra verzorging belangrijk. Een haarmasker voorziet in dat geval in herstel van je haar. haarmasker

Wil je altijd met een gezonde haardos voor de dag komen dan is het regulier gebruik van een masker aan te raden. Is de conditie van je haar op het moment erg slecht dan is het aan te bevelen om een periode meerdere dagen per week een masker op je haar aan te brengen. Dat is ook een optie als je net haarverf hebt aangebracht.

Zo gebruik je een haarmasker

Het kost niet heel veel moeite of tijd om een haarmasker aan te brengen. Het is wel belangrijk om eerst je haar te wassen. Hierdoor openen de schubben van je haar zich namelijk en daardoor trekt het masker nog dieper in je haar. Je hoeft geen conditioner te gebruiken als je een masker op je haar doet. Zorg ervoor dat je haar handdoekdroog is en masseer het masker in je haar zonder dat het op je hoofdhuid terechtkomt. De meeste maskers voor je haar laat je ongeveer tien minuten inwerken. Een warme handdoek op je haar zorgt ervoor dat de stoffen uit het masker nog beter in je haar trekken. Is de tijd voorbij dan is het belangrijk om je haar goed uit te spelen. Doe dat het liefst met lauw of koud water. Nadat je haar weer droog is, zie je meteen het effect van het gebruik van de haarmasker. Je haar ziet er namelijk in een keer een stuk gezonder uit en voelt ook nog eens heerlijk zacht en soepel aan.

Leave a Response