KledingMannenVrouwen

Met deze vijf tips blijft je kleding langer mooi 

Met deze vijf tips blijft je kleding langer mooi
521views

Het liefst hou je je favoriete trui zo lang mogelijk als nieuw. De juiste verzorging van kleding is erg belangrijk. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Kleding krijgt heel wat te verduren. Wassen, drogen, strijken. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor jou om je kleding langer mooi te houden.

1. Luchten en niet te vaak wassen

Misschien herken je het wel, je komt thuis na een weekendje weg met je eastpak  en gooit alles in de was. Zonde, want sommige items heb je misschien maar een keer gedragen of nooit. Dat is zonde van de stof. Door kleding vaak te wassen wordt de kwaliteit van de stof snel minder. Was alleen wanneer de kleding echt vies is. Is je kleding niet vies? Hang het dan dertig minuten te luchten voordat je het terug legt in de kast.

2. Was zo koud mogelijk en kies het juiste wasmiddel

Wist je dat door warm te wassen de stof sneller slijt? Kies daarom voor een wasprogramma met een zo laag mogelijke temperatuur. Je kleren worden dan net zo schoon. De buitenkant kan je beschermen door de kleding binnenstebuiten te wassen. Kies voor zachte wasproducten in plaats van hardnekkige middelen. Let altijd op het wasvoorschrift wat in je kleding zit. Dat geldt overigens ook voor als je bijvoorbeeld een herschel of kipling tas tas mooi wilt houden. Volg altijd de instructies op die bij het product passen.

3. Gebruik geen droger

Een droger is gemakkelijk, maar het levert nogal wat schade op voor je kleding. Dat komt omdat je kleding in een droger door langdurige hitte wordt gedroogd. Wil je toch de droger gebruiken? Controleer van te voren het waslabel, want niet alle kleding is geschikt voor de droger. Het is en blijft het beste om je kleding aan een waslijn te laten drogen of gebruik een droogrek.

4. Verwijder vlekken zo snel mogelijk

Heb je geknoeid met eten? Gooi de kleding niet meteen in de wasmachine, maar probeer eerst de vlek te behandelen. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Ieder stofje heeft een andere behandeling nodig. Kijk daarom op internet wat je het beste kunt doen of vraag anderen raad.

5. Berg je kleding op de juiste manier op 

De laatste tip die helpt om je kleding mooi te houden is de manier waarop je je kleding opbergt in je kledingkast. Voor sommige items is het beter om ze op te hangen op hangers en andere kledingstukken zoals bijvoorbeeld een trui kan je beter opvouwen. Doe je kledingkast dicht wanneer de zon er op staat, want door zonlicht gaan de stoffen verkleuren.

Leave a Response