KledingMannen

Sportief gekleed en toch stijlvol

1.43Kviews

De tijd dat alleen vrouwen er stijlvol uit wilden zien, ligt ver achter ons. Ook mannen houden ervan om leuk gekleed te gaan en zorg te dragen voor hun uiterlijk. De man die niet goed weet welke kleding hij uit moet kiezen, kan online allerlei informatie opdoen of advies vragen in eender welke kledingzaak. Het is belangrijk dat je kledingstijl past bij je persoonlijkheid. Ben je een stoere man, draag je misschien graag een leren jas, terwijl iemand die zijn dagen op kantoor doorbrengt eerder in nette kleding rondloopt. Mannen die graag sportief gekleed gaan en er toch ook netjes bij willen lopen, vinden vaak leuke kleding bij het merk Geographical Norway. Een goed voorbeeld van een webshop die deze kleren verkopen is Italian Style.

Geographical Norway kleding

Een sportieve fleece vest

We weten allemaal dat Italiaanse mannen zich graag goed kleden. Maar ook de Nederlandse man besteedt meer en meer aandacht aan zijn uiterlijk en wil er graag goed uitzien. Een leuk kledingstuk dat je eigenlijk overal op kunt dragen, is een fleece vest. Een must have in je kledingcollectie! Heerlijk zo’n vest dat je warm houdt en waarmee je er steeds weer stijlvol uitziet. Er bestaan verschillende soorten fleece vesten. Zo zijn er die een halve rits hebben in de kraag of een volledige rits, fleece vesten met kap of zonder en een soort waarbij er duimgaten in de mouwen zitten. Natuurlijk moet je bij het dragen van een fleece vest ook rekening houden met de inspanning die je levert, want bij een zware klim in de bergen zweet je natuurlijk meer dan tijdens een rustige wandeling. Als je een fleece vest aankoopt, let er dan op dat de dikte ervan wordt uitgedrukt in cijfers. Hoe hoger het getal hoe warmer de fleece.

Geographical Norway

Een waterafstotende, winddichte softshell jas

Een softshell jas is een ander veelzijdig en sportief kledingstuk. Meer en meer mensen dragen een softshell jas, omdat deze winddicht en waterafstotend is. Dit maakt hem soepel en heerlijk om te dragen. Een softshell jas is modieus en je kunt er bijna het hele jaar mee naar buiten en genieten van de bewegingsvrijheid die de jas je biedt. Heerlijk voor tijdens het klimmen, hardlopen, fietsen, wandelen, enz. Een nadeel is dat de softshell jas niet volledig waterdicht is. Een klein buitje kan de jas zeker aan, maar als je regelmatig door weer en wind naar buiten moet, draag je natuurlijk beter een 100% waterdichte jas.

Een 100% waterdichte hardshell jas

Als je dagelijks op de fiets naar je werk moet of regelmatig hevige regenbuien moet trotseren, is er voor jou de hardshell jas. Door bepaalde technologieën zijn deze jassen waterdicht en laten ze door kleine poriën transpiratievocht door. Erg gewild bij de sportievelingen die van het actieve buitenleven houden. Hoewel hardshell jassen geen isolerende voering hebben, kiezen veel wintersporters voor een hardshell jas als ze gaan langlaufen of skiën. De meeste hardshell jassen zijn nog eens extra uitgerust met okselritsen, omdat er altijd omstandigheden zijn waarin ook een hardshell jas niet zal voldoen. Als je een zware inspanning levert tijdens een bergbeklimming of tijdens een lange klim op de fiets waarbij je erg zweet, is het zelfs moeilijk voor de hardshell jas om het transpiratievocht af te voeren in de vorm van waterdamp. Houd er bij het kiezen van een hardshell jas ook rekening mee dat er verschillende soorten en kwaliteiten op de markt te koop zijn. Zo heb je twee, twee-en-half en drie laags jassen. Welke jas voor jou geschikt is, hangt af van de activiteit waarvoor je de jas gebruiken wilt.

Leave a Response