KledingVrouwen

Tips voor het vinden van een fijne winterjas voor de kinderen

990views

Het vinden van een fijne winterjas is voor jezelf ieder jaar al een terugkomend dilemma. Laat staan voor je kinderen. Naast dat zij er een hekel aan hebben om naar de winkel te gaan, lijken ze ook nog eens met de dag te groeien. Als je niet uitkijkt, koop je aan het begin van het seizoen een prachtige winterjas en kan je halverwege wéér een nieuwe kopen. Het inschatten van de juiste maat, een goed model en het bepalen van een leuke prijs is dan ook niet gemakkelijk. Zeker niet wanneer je kind zelf ook nog eens een eigen smaak ontwikkelt. Hoog tijd om deze zoektocht voortaan wat gemakkelijker te maken. Daarom enkele tips voor het vinden van een fijne winterjas voor de kinderen.

Wacht op de sale

Winterjassen zijn niet goedkoop. Zeker niet als je een kwalitatieve jas aan wilt schaffen. Nu kan je natuurlijk kiezen voor een non-merk jas, maar vaak gaan deze toch wel een stuk minder lang mee. Zeker wanneer je kind al wat ouder is en minder snel groeit, loont het dan ook zeker om voor een kwaliteitsmerk te kiezen. Zo kan hij of zij hier misschien meerdere seizoenen mee doen.

Wat veel ouders inmiddels al doen om geld te besparen is wachten op de sale en ieder jaar een jas vooruit te kopen. Dus alvast voor het volgende jaar. Een quapi jas in de sale scheelt je al snel 50 tot 70% van de oorspronkelijke aankoopprijs. Dat is snel verdiend!quapi jas

Bovendien begint de sale ook steeds vroeger. Meestal starten de meeste winkels al met het geven van kortingen rond november. Dan is de echte winter dus nog niet eens begonnen. In sommige jaren is een tussenjas voor je kind zelfs nog voldoende, dus kun je gemakkelijk afwachten tot de eerste sale begint. Voor de echte hoge kortingen moet je vaak eind januari zijn. Maar ook dan komt er nog best wel wat koud weer richting ons land. De sale blijft dan ook hoe dan ook interessant.

De juiste maat bepalen

Zeker nu tijdens de coronacrisis shoppen de meeste mensen online. Doorgaans werd dit echter ook al gedaan. Zeker wanneer het voor de kinderen was. Want shoppen is meestal niet de favoriete bezigheid van kinderen. Dit maakt het echter wel nóg lastiger om de maat te bepalen. Gelukkig hebben de meeste webwinkels hier iets op bedacht. Zo maken zij gebruik van een matentabel. Hier staan duidelijke instructies hoe je je kind op de juiste manier kunt opmeten en hoe deze maten vervolgens weer corresponderen met de juiste kindermaat. Zo weet je zeker dat de jas goed valt. Twijfel je tussen twee maten en is het seizoen pas net begonnen? Kies dan voor de grootste maat. Zo kan je kind hier nog in groeien en wellicht nog een jaar mee vooruit. Koop echter nooit té groot, want anders houdt de jas weer te weinig warmte vast.

Koop je alvast een jas voor volgend jaar? Dan is het wellicht lastig om te voorspelen in welke maat je kind op dat moment zal zitten. Hier is echter een handig trucje voor. Maak hierbij gebruik van de grafieken van het consultatiebureau. Hierop kun je zien op welk lijntje jouw kind zit qua lengte. De meeste kinderen blijven gedurende hun hele leven een beetje op hetzelfde lijntje zitten. Je kunt de punten zelf doortrekken tot op het moment waarop je kind de jas zal gaan dragen. Vervolgens zie je welke lengte hierbij hoort en weet je ook sneller de corresponderende kinderkledingmaat te vinden.

Leave a Response